Specialister på
Skogsmaskins-demontering
och begagnade reservdelar

Vi demonterar ca 100 skogsmaskiner per år, vilket är huvudkällan till vårt stora lager av begagnade skogsmaskinsdelar. Försäljningen av begagnade reservdelar har varit en grundpelare för vår verksamhet sedan 1970-talet och har sedan dess gjort det möjligt för oss att bygga ett av världens största lager av skogsmaskinsdelar från en bred variation av märken, modeller och årsmodeller, till förmånliga priser.

Vill du sälja din skogsmaskin till oss?

Vad kan du hitta bland våra begagnade delar?

Det korta svaret är: det mesta. Begagnatlagret består av allt från större komponenter som boggilådor och dieselmotorer till smådelar som ventiler och elektronikdelar, men även tillbehör som band och kedjor. Det mesta av det du kan hitta på en skogsmaskin, hittar du bland våra begagnade delar.

Återbruk – en VIKTIG del av vår verksamhet

Vi arbetar aktivt med att effektivisera demonteringsflödet från maskin till reservdel, med mål att fler maskiner ska kunna demonteras årligen.

I våra framtidsplaner ingår ett fokus på att demontera fler maskiner, men också att kunna rusta upp fler av de delar som plockas från maskinerna. Genom att addera renovering och förädling i demonteringsprocessen så ger det oss möjlighet att rädda fler delar och att dessutom erbjuda fler delar av högre kvalitet.

Vi demonterar en bred variation av skogsmaskiner

När vi tar beslut om att demontera en skogsmaskin så kan det bero på allt från maskinens allmänna skick och omkostnader för att rusta upp maskinen till bruksskick, till att en olycka har skett. Även efterfrågan på delar kan vara en anledning att en maskin demonteras i stället för att säljas vidare i sitt befintliga skick. Det här innebär att maskiner många gånger kommer direkt ur produktion, demonteras och sedan kan bidra med delar i bra skick som kan återbrukas och förlänga livet på andra maskiner.

Både äldre och nyare maskiner hamnar alltså i vår demonteringsverkstad och bidrar till ett utbud som passar många olika kunders behov – från större entreprenadföretag som kör nya maskiner, till mindre aktörer som sköter om sitt eget skogsskifte med trotjänaren från 80-talet.

Vårt mål: maximera maskindelarnas livslängd

Syftet med vår demonteringsverkstad är att maximera användningen av de maskiner och delar som redan finns i omlopp och producerar ute i skogen. Tillsammans med dig som arbetar i skogen kan vi se till att både skogsmaskiner och delar används till sin fulla livslängd. När vi köper och demonterar din skogsmaskin får detta flera positiva effekter:
– Du säljer din maskin utan att behöva hantera massor av förfrågningar från köpare
– Vi får möjlighet att utöka vårt lager av begagnade delar
– Andra skogsmaskinsägare får möjlighet att välja billigare, begagnade delar i stället för nyproducerade
– Fler maskindelar återbrukas och används till sin fulla livslängd.

Vanliga frågor om skogsmaskins-demontering och begagnade delar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får om skogsmaskinsdemontering.
Har du en fråga som du inte hittar svar på? Välkommen att kontakta oss!

Varför demonterar ni fungerande maskiner?

Vi demonterar ofta fullt fungerande (eller renoveringsbara) maskiner, gamla som nya, helt enkelt för att en fungerande maskin genererar fler fungerande reservdelar. En demonterad maskin kan sedan hålla flera andra maskiner vid liv, tack vare de delar som genereras.

Kan jag byta in en demonteringsmaskin när jag köper en maskin av er?

Ja, det går bra. Huruvida din maskin går att sälja vidare eller ej spelar ingen roll för oss.

Vilka maskiner köper ni in för att demontera?

Det korta svaret är att vi köper in vilken skogsmaskin som helst. Det lite längre svaret är att vi köper in vilken skogsmaskin som helst, till rätt pris. Det innebär att det ibland finns faktorer som gör att det helt enkelt inte blir lönsamt för varken dig eller oss att köpa in din maskin. Självklart kan du alltid kontakta oss med dina förfrågningar, så att vi kan föra en dialog!

Hur säljer jag min skogsmaskin till er?

Läs mer om detta på vår maskinförsäljningssida.

Kan jag hitta begagnade delar till min nya skogsmaskin hos er?

Det finns stor sannolikhet att vi har begagnade reservdelar till lite nyare skogsmaskiner. Vi demonterar en stor bredd av maskiner sett till allt från märke, modell och årsmodell. Fråga oss därför gärna om begagnade delar innan du lägger dina pengar på en ny del.

Jag har en gammal maskin som inte HAR tillverkats på många år, har ni några begagnade delar till den?

Det finns alltid en möjlighet att vi har delar till din gamla maskin, i vissa fall både begagnat och nytt. Vi har byggt vårt reservdelslager sedan 70-talet och dessutom köper vi fortsatt in äldre maskiner till demontering så länge det finns en efterfrågan på delar. I lager finns dessutom ett varierat utbud av oanvända delar till maskiner som gått ur produktion. Tveka därför aldrig över att fråga oss om den del du söker efter!

Demonterar ni bara gamla maskiner?

Nej, vi demonterar maskiner av alla möjliga årsmodeller.

Demonteras alla gamla maskiner ni får in?

Nej, vi demonterar inte en maskin enbart för att den är gammal utan varje maskin bedöms individuellt, ny som gammal. Det som avgör om en maskin går till demontering eller ej är efterfrågan på delar och efterfrågan på maskinen i sig. Vi ser alltså ingen anledning att demontera en maskin i fint skick om vi inte ser någon efterfrågan på reservdelar till den.

Öppet 07:00 – 16:00
Måndag – Fredag

Koppom Maskin AB
+46 (0)571 210 00

Koppom Maskin

Hålvägen 1
673 92 Charlottenberg
Sweden

+46 571 210 00
info@koppommaskin.com

Våra villkor

logotyp för bisnode som bekräftar högsta kreditvärdighet

facebooks logotyp

instagrams logotyp