Demontering

Demonteringsspecialister

“Omkring 150 maskiner demonteras varje år och blir till eftertraktade reservdelar.

95% av maskinerna återanvänds och resterande oljor, glykol, filter, slangar och batterier går till återvinning. All demontering av maskinerna sker inomhus på täta ytor som är kopplade till oljeavskiljare. Dagligen hämtar och lämnar 15 lastbilar gods hos Koppom Maskin.

När en skördare eller skotare anländer för demontering gäller det att planera och börja på rätt sätt, finna metoder som är funktionella.

“Ofta kommer maskinerna direkt ur verksamhet.

Alla maskiner är olika, så det är lite av en utmaning. Vi brukar först demontera alla skydd, kranpelare och hjul för att få maskinen lägre, vilket förenklar det fortsatta arbetet.

Skogsmaskinerna är ofta i bra skick och ibland även av nyare årsmodell. Det ger bra reservdelar som det finns stor efterfrågan på. Vi kan inte säga att vi har allt i lager, men vi är på god väg. Med 5000 pallplatser och hundratusentals reservdelar, är det stor chans att vi har just det du behöver.

 

”Att uppmärkningen av delar fungerar bra är en förutsättning för att ge kunden snabb service när man väl ska hämta ut det som efterfrågas.

Mer skrymmande saker lagras utomhus, men fortfarande på anvisade platser. Alla reservdelar av hanterbar storlek ligger på pallplatser inomhus eller under tak.  

 

”Två till tre personer jobbar på demonteringen. 

Här står en bränd maskin på tur för att plockas isär. Många delar är fortfarande användbara även efter att elden härjat. 

Öppet 07:00 – 16:00
Måndag – Fredag

Koppom Maskin AB
+46 (0)571 210 00

DOWNLOAD