Försäljning av skotare och skördare

Hos oss hittar du ett brett utbud av begagnade skotare och skördare. Du kan även sälja eller byta in din nuvarande skogsmaskin hos oss. Vi är inte bundna till några maskintillverkare, utan vårt mål är att erbjuda ett varierat utbud av skogsmaskiner för både gallring och slutavverkning med betoning på de märken som har störst efterfrågan: John Deere, Ponsse, Komatsu, Rottne och EcoLog

Kontakta oss om du vill köpa eller sälja en skogsmaskin.

Vill du sälja en skogsmaskin?

Vi köper in både äldre och nyare maskiner till demontering och vidareförsäljning. När du vill sälja din skogsmaskin kan du därför välja att ta kontakt med oss, oavsett märket, årsmodellen och skicket på din maskin.

Hur kan du förbereda dig när du vill sälja din skogsmaskin?

En bedömning görs av din maskin baserat på den information vi får av dig. För att göra din säljprocess så smidig som möjligt så kan du därför förbereda dig genom att ta bilder av och samla in information om den maskin du vill sälja.

Vill du köpa en begagnad skogsmaskin?

Du hittar vårt nuvarande maskinutbud av begagnade skotare och skördare här på vår webbplats och du kan läsa om märken, modeller, drifttimmar och allmänt skick på de maskiner vi har till salu. Du kan självklart även kontakta oss för att få hjälp med att hitta en maskin som passar dina specifika behov.

Kontakta oss för att boka en visning eller få ytterligare information om den maskin du är intresserad av. Ska du byta maskin så går det många gånger bra att byta in din gamla maskin hos oss.

Vill du veta mer om hur maskinköpet går till? Läs mer här:
Så går det till när du köper en begagnad skogsmaskin från oss

De punkter vi tittar på och gör en samlad bedömning utifrån när vi köper en maskin är:

  • maskinmärke- och modell
  • årsmodell
  • timantal
  • däckens skick
  • komponenter som bytts ut
  • kända fel på maskinen
  • tillbehör såsom band och kedjor

Vi vill även se bilder på:

  • maskinen från så många vinklar som möjligt
  • insidan av maskinhytten
  • eventuella synliga fel/defekter på ut- och insida

Kontakta någon av våra maskinansvariga

Ola Kalenius

Sveriges flagga Norges flagga Usas flaggaStorbritanniens flagga
Sverige + övriga världen
+46 (0) 70-256 57 20
ola@koppommaskin.com

Oskar Jorälv

 

Sveriges flagga Norges flagga Usas flaggaStorbritanniens flagga
Sverige + övriga världen
+46 (0) 70-563 01 60
oskar@koppommaskin.com

Tommy Jorälv

Sveriges flagga Norges flagga 
Sverige
+46 (0) 70-642 50 48
tommy@koppommaskin.com

Hrvoje Brezec

Bosnien och Hercegovinas flagga Storbritanniens flagga Kroatiens flagga Makedoniens flagga Serbiens flaggaTysklands flagga
Kroatien
+385 99 5424 554
hrvoje@koppommaskin.com

Eugeniusz Wesolowski

Polens flagga
Polen
+46 (0) 76-787 13 50
genek@koppommaskin.com

Georg Keis

Tysklands flagga

Tyskland
+49 17 09 94 42 35
georg.keis@web.de

SÅ GÅR DET TILL NÄR DU KÖPER EN SKOGSMASKIN FRÅN OSS

Det ska kännas enkelt och tryggt att köpa en skogsmaskin hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig kontakt och att du ska få hjälp av en säljare som tar dig igenom samtliga steg i processen. Vill du vara förberedd på hur försäljningen kommer gå till så kan du läsa om de 6 generella stegen i processen här.

1.     Hitta en maskin som passar dig

Du hittar de skogsmaskiner som är till salu på vår webbplats. Vill du ha hjälp med att hitta en passande maskin så kan du givetvis även be om hjälp från någon av våra maskinsäljare. I många fall har våra säljare även information om maskiner som ännu inte hunnit nå vår webbplats, så tveka inte över att höra av dig.

2.   kontakta oss

Du kontaktar oss enklast via telefon, men kan även välja att ta din första kontakt via sms/WhatsApp eller mail. Bland våra maskinansvariga hittar du personer som pratar svenska, engelska, polska, kroatiska och tyska – du väljer vad som passar dig bäst.

Under din kontakt med oss ställer du alla frågor du behöver ha svar på för att bestämma dig om en maskin och bokar in en eventuell tid för visning av maskinen, om så önskas. Har du inte möjlighet att besöka oss så kan vi givetvis också skicka fler bilder och videos på maskinen du är intresserad av.

3.   Meddela oss om du har en skogsmaskin som du vill byta in

När du har bestämt dig för att köpa en skogsmaskin så är det dags att gå vidare i processen. Du meddelar oss då om du vill göra ett inbyte med en skogsmaskin du redan har, eller om du vill köpa maskinen utan inbyte. Vill du göra ett inbyte så kommer vi tillsammans fram till ett pris som båda parter känner sig nöjda med.

4. Välj om du vill anpassa maskinen

När en maskin kommer in till oss så kontrolleras den, repareras vid behov och annonseras sedan ut. Som köpare väljer du om du vill lägga till ytterligare service och tillbehör på maskinen utifrån dina egna önskemål.

Du kan till exempel välja andra tillbehör än de som redan sitter på maskinen, så som grip, aggregat eller däck. Även band och kedjor kan väljas till, både i nytt och begagnat skick.

Efter önskemål kan vi också modifiera maskinen på andra sätt utifrån dina önskemål. Under 2023 utförde vi till exempel en kundanpassning av en Komatsu 895 som kapades och gjordes om från skotare till markberedare.

5. Meddela oss om du vill ha hjälp med att ansöka om finansiering

Vi har ett samarbete med Wasa Kredit och hjälper dig gärna att ansöka om finansiering hos dem. Vill du använda ett annat alternativ och sköta ansökan på egen hand så går det självklart också bra.

6. Välj hur du vill att din maskin ska levereras

Vi kan ombesörja alla frakter och du kan självklart vara med och styra hur frakten ska gå till om du har några specifika önskemål.

VANLIGA FRÅGOR OM SKOGSMASKINSFÖRSÄLJNING

Kan jag göra ett inbyte med vilken skogsmaskin som helst?

Ja, det går bra att byta in maskiner av alla möjliga märken och årsmodeller.

Genomför ni service på skogsmaskinerna som läggs ut till försäljning?

Det beror på. Vår tanke är att du som kund ska få så stor frihet som möjligt att själv välja vilket skick du vill få maskinen levererad i. Vi gör dock alltid en kontroll av maskinerna som kommer in och åtgärdar det vi bedömer som nödvändigt för att maskinen ska kunna användas. Därefter låter vi dig som kund välja om du vill utföra någon ytterligare service.

Kan jag få provköra den maskin jag är intresserad av?

Ja, du får gärna besöka oss under våra öppettider för att provköra den skogsmaskin du är intresserad av. Boka in en visning med någon av våra maskinansvariga.

Öppettider i Charlottenberg, Sverige: Måndag-fredag, 07-16

Öppettider i Slatina, Kroatien: Måndag-fredag, 07-16

 

Öppet 07:00 – 16:00
Måndag – Fredag

Koppom Maskin AB
+46 (0)571 210 00

Koppom Maskin

Hålvägen 1
673 92 Charlottenberg
Sweden

+46 571 210 00
info@koppommaskin.com

Våra villkor

logotyp för bisnode som bekräftar högsta kreditvärdighet

Öppettider

Måndag, 24 juni: 07:00 – 16:00
Tisdag, 25 juni: 07:00 – 16:00
Onsdag, 26 juni: 07:00 – 16:00
Torsdag, 27 juni: 07:00 – 16:00
Fredag, 28 juni: 07:00 – 16:00
Lördag, 29 juni: Stängt
Söndag, 30 juni: Stängt

Följ oss i sociala medier
facebooks logotypinstagrams logotyp