Gripar till gallring, slutavverkning och rishantering

XL Grapple är vårt eget märke av skogsgripar och en nyhet bland våra egna varumärken. Griparna lanseras under hösten 2023 och början av 2024 och kommer tillverkas i sammanlagt åtta olika varianter: fyra standardgripar och fyra risgripar.

XL Grapple Standard

XL Grapple Standard är vår virkesgrip, tillgänglig i storlekar som passar både gallring och slutavverkning. Gripen ger dig kontroll över virkeshanteringen och är designad på ett sätt som skapar en smidig virkesinrullning. Detta medför också att risken minimeras för att gripen gräver sig ner och tar med sig jord, torv och annat.

XL Grapple Standard finns tillgänglig i storlekarna 025, 028, 035 och 040.

Först ut i lanseringen är Standard 028 som blir tillgänglig på marknaden i september 2023. Resterande standardgripar lanseras under hösten och början av 2024.

XL Grapple Energy

XL Grapple Energy är vår risgrip, skapad för effektiv hantering av ris och annat biomaterial. De öppna klorna utan knivar ger dig ett bra grepp om riset, samtidigt som det enkelt lämnar gripen utan att fastna när du öppnar den.

XL Grapple Energy finns tillgänglig i storlekarna 025, 028, 035 och 040.

Energy-griparna lanseras under hösten 2023 och början av 2024.

Kvalitets-gripar till låga priser

Syftet med XL Grapple är att erbjuda ett utbud av gripar för professionellt skogsbruk, till priser som är överkomliga för både stora och små aktörer. En av våra viktigaste målsättningar är därför att arbeta i så korta led som möjligt från idé till slutprodukt. Genom ett nära samarbete med vår tillverkare i Sverige så eliminerar vi mellanhänder som annars innebär kostnader som drabbar slutkunden.

Gripar tillverkade i Sverige

XL Grapple utvecklas av oss på Koppom Maskin och tillverkas av svenskt stål som ger starka, hållbara gripar, sammansatta av så lite onödigt material som möjligt.

Slit- och stöttålighet

En bra grip behöver stå pall emot slitage från material som trä, sten och metall. Klorna på XL Grapple tillverkas därför av Hardox®, ett mycket hårt slitstål framtaget för att stå emot nötning. Stålet är samtidigt segt nog för inte spricka vid hårda stötar från till exempel lastredet eller omgivningen i skogen.

Lite material och lång livslängd

Att använda så lite material som möjligt har flera fördelar. Griparnas ok tillverkas därför av konstruktionsstålet Strenx®. Detta stål har en mycket hög hållfasthet, vilket gör att en mindre mängd material behövs för att skapa en grip med lång livslängd. På så sätt kan vi erbjuda högpresterande gripar till så låga priser som möjligt.

Kontakta oss

Vill du lägga en order, eller har du frågor?

+46 (0)73 – 422 70 54
amund@koppommaskin.com


Ladda ner produktblad