Gripar till gallring, slutavverkning och rishantering

XL Grapple är vårt eget märke av skogsgripar och en nyhet bland våra egna varumärken. Modellerna Standard och Energy kommer tillverkas i sammanlagt åtta olika varianter: fyra standardgripar och fyra risgripar. Båda gripmodellerna finns nu i lager i storleken 028.

XL Grapple Standard

XL Grapple Standard är vår virkesgrip, tillgänglig i storlekar som passar både gallring och slutavverkning. Gripen ger dig kontroll över virkeshanteringen och är designad på ett sätt som skapar en smidig virkesinrullning. Detta medför också att risken minimeras för att gripen gräver sig ner och tar med sig jord, torv och annat.

XL Grapple Standard tillverkas i storlekarna 025, 028, 035 och 040.

Först ut i lanseringen var Standard 028 som nu finns i vårt lager. Resterande standardgripar blir tillgängliga under 2024.

XL Grapple Energy

XL Grapple Energy är vår risgrip, skapad för effektiv hantering av ris och annat biomaterial. De öppna klorna utan knivar ger dig ett bra grepp om riset, samtidigt som det enkelt lämnar gripen utan att fastna när du öppnar den.

XL Grapple Energy tillverkas i storlekarna 025, 028, 035 och 040.

Energy 028 finns nu i vårt lager och resterande Energy-gripar blir tillgängliga under 2024.

Kunder om XL Grapple

Kranen känns mjukare och smidigare

“Gripen fungerar bättre än förväntat och håller i virket fint. Det känns i kranen att den är lättare än konkurrenterna och att den går fruktansvärt fint i virket. Kranen känns mjukare och smidigare.”

Ribboda Entreprenad om XL Grapple Standard 028

Lätt att sortera virket med

“Kranen känns starkare eftersom gripen är 50 kg lättare än den vi hade på sist och den rullar in virket fint. Gripen är lätt att sortera virket med och den är lätt att öppna o stänga fort när du får med en oönskad stock eller ris.”

Heiki AB om XL Grapple Standard 028

Kvalitets-gripar till låga priser

Syftet med XL Grapple är att erbjuda ett utbud av gripar för professionellt skogsbruk, till priser som är överkomliga för både stora och små aktörer. En av våra viktigaste målsättningar är därför att arbeta i så korta led som möjligt från idé till slutprodukt. Genom ett nära samarbete med vår tillverkare i Sverige så eliminerar vi mellanhänder som annars innebär kostnader som drabbar slutkunden.

Gripar tillverkade i Sverige

XL Grapple utvecklas av oss på Koppom Maskin och tillverkas av svenskt stål som ger starka, hållbara gripar, sammansatta av så lite onödigt material som möjligt.

Slit- och stöttålighet

En bra grip behöver stå pall emot slitage från material som trä, sten och metall. Klorna på XL Grapple tillverkas därför av Hardox®, ett mycket hårt slitstål framtaget för att stå emot nötning. Stålet är samtidigt segt nog för inte spricka vid hårda stötar från till exempel lastredet eller omgivningen i skogen.

Lite material och lång livslängd

Att använda så lite material som möjligt har flera fördelar. Griparnas ok tillverkas därför av konstruktionsstålet Strenx®. Detta stål har en mycket hög hållfasthet, vilket gör att en mindre mängd material behövs för att skapa en grip med lång livslängd. På så sätt kan vi erbjuda högpresterande gripar till så låga priser som möjligt.

Kontakta oss

Vill du lägga en order, eller har du frågor om XL Grapple?

+46 (0)73 – 422 70 54
amund@koppommaskin.com


Ladda ner produktblad